Aimo

Aimo Kullervo

Marttunen

1915-1983

 

Myös Aimo syntyi Lapväärtissä. Kansakoulun Aimo kävi isoveljiensä tavoin Lusissa ja Aaron tietä mukaillen myös kristillisen kansanopiston Sörnäisissä. Aino Merjeslammen hän kihlasi juuri ennen sotaa ja välirauhan aikana 1940 vietettiin häitä. Jatkosodasta Aimo kotiutui muiden tavoin syksyllä 1944, nenään haavoittuneena.

 

Aimo Marttunen paneutui sodasta kotiuduttuaan Merjeslammin tilan viljelyyn aina vuoteen 1976, jolloin tehtiin sukupolvenvaihdos. Hannu Marttunen jatkoi isänsä työtä ja nyttemmin tila on jo siirtynyt hänen pojalleen Jarimatille.

 

Hengelliseen työhön paneutunut Aimo toimi pyhäkoulunopettajana ja maallikkopuhujana. Hänen joskus tungettelevaksikin koettu huolensa lähimmäisen sieluntilasta kuvaa hyvin Aimon suoraa ja rehellisen pohjalaista luonnetta.

 

Aimo Marttunen oli tunnetusti rehellinen ja luottamusta herättänyt henkilö. Hän kuului säästöpankin isännistöön, Parikanniemisäätiön hallitukseen ja seurakunnan luottamuselimiin. Vuonna 1980 sattuneesta sydäninfarktista hän toipui hyvin, mutta toiseen kolme vuotta myöhemmin tapahtuneeseen kohtaukseen hän menehtyi.

 

Aino ja Aimo